Proef en Beleef De Huppe 18 april 2019

In de uiterwaarden bij Zwolle ligt de  kaas- en zuivelboerderij De Huppe van Wilma en Alfons van Vilsteren.  Bij ons jaarlijkse bedrijfsbezoek worden we ontvangen met een biologisch sapje uit de landwinkel van De Huppe, waarna we worden rondgeleid over de boerderij. We maken kennis met de dieren en mogen de verschillende werkplaatsen bezichtigen. Wilma vertelt enthousiast over hoe ze mensen opvangen die elders niet goed meekomen. Sinds een aantal jaren is De Huppe een officieel erkend leer-werkbedrijf en werken ze samen met verschillende zorgaanbieders en onderwijsinstanties. 

De Huppe is een veelzijdig boerenbedrijf met o.a. een kaasmakerij, houtwerkplaats, dierenweide en moes- en pluktuin. In de Landwinkel zijn allerhande streekproducten te koop. Bier bijvoorbeeld, gemaakt met de hop die achter op het land groeit en gebrouwen wordt door een Zwolse bierbrouwerij. Educatie en natuurontwikkeling zijn belangrijke onderdelen op De Huppe. Er worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Veel van de producten in de Landwinkel zijn van biologische oorsprong.

Na de rondleiding gaan we aan tafel. We krijgen een heerlijk viergangen diner met biologische producten van de Huppe.
We installeren een nieuw lid. Welkom Marleen van den Hout! En Wilma vertelt verder over haar werk. Hoe ze dit combineert met haar gezin. En wat haar drijfveren zijn. Kortom er viel weer heel wat te leren.

Klik op de foto's voor een vergroting

 

Vrouwen met passie voor ondernemen