Archief 2019

Pop-up Methode Beter ademen®

22 mei 2019

Op deze zonnige avond werden we in warme winterse sferen ontvangen in Indoor Ski Centrum Leenman in Zwolle, in de loods van de oude scheepswerf. Mensen komen naar dit familiebedrijf ter voorbereiding op de wintersport of om gewoon héél goed te leren skiën. Marja Leenman demonstreerde hoe het werkt; een soort loopband, waarvan de helling en de snelheid geregeld kan worden, zodat je op een relatief kort stuk tapijt oneindige kilometers kunt afdalen!

Proef en Beleef De Huppe

18 april 2019

In de uiterwaarden bij Zwolle ligt de  kaas- en zuivelboerderij De Huppe van Wilma en Alfons van Vilsteren.  Bij ons jaarlijkse bedrijfsbezoek worden we ontvangen met een biologisch sapje uit de landwinkel van De Huppe, waarna we worden rondgeleid over de boerderij. We maken kennis met de dieren en mogen de verschillende werkplaatsen bezichtigen. Wilma vertelt enthousiast over hoe ze mensen opvangen die elders niet goed meekomen. Sinds een aantal jaren is De Huppe een officieel erkend leer-werkbedrijf en werken ze samen met verschillende zorgaanbieders en onderwijsinstanties. 

Pop-up - anders kijken naar conflicten

19 maart 2019

We zijn te gast bij ons lid Chiquita Welmerink. We worden gastvrij onthaald op haar erf aan de rand van Wapenveld. Met een welkomstdrankje en een heerlijk diner starten we onze avond. Waarna Chiquita ons mee neemt in haar werk als trainer, coach en mediator. Dagelijks helpt ze mensen met het oplossen van conflicten.

UVON ledenvergadering en karaoke

20 februari 2019

Van de jaarlijkse ledenvergadering proberen we altijd een feestje te maken. Eerst het serieuzere werk. En daarna dolle pret. Dat is ons ook dit jaar weer goed gelukt. Na de vergadering vertrekken we naar de binnenstad. Bij Giel, in het historische pand waar vroeger de Librije zat, gaan we aan tafel voor een heerlijk diner. Na het eten is het tijd voor karaoke. De microfoon wordt eerst nog wat voorzichtig opgepakt. Maar al snel barst het feest los en zingen we om beurten uit volle borst. Heerlijk avondje, flink gelachen.

Klik op de foto's voor een vergroting

Pop-up: Hoe geef jij 2019 vorm?

21 januari 2019

Tijdens de eerste Pop-up van 2019 waren we te gast bij Stichting Focus aan de Zerboltstraat in Zwolle. Tijdens de rondleiding hoorden we hoe dagbesteding, buurtbewoners en bedrijfsleven samenkomen in de sfeervolle locatie. Na het eten werden we met twee verhalen voorbereid op de creatieve sessie. We hebben 2019 vormgegeven, ieder op haar eigen manier. Na afloop heeft iedereen haar eigen creatie toegelicht. Mooie verhalen, fijne sfeer en mooie gesprekken, wat wil je nog meer. En we mochten ook nog een nieuw lid installeren.

 

Vrouwen met passie voor ondernemen