Koesafari Vechtdal Hoeve 20 september 2017

Een inspirerende avond Enthousiaste verhalen van Simone Koggel over haar brandrode koeien. Wat een passie voor ondernemen heeft die dame. Met z'n allen in de kar op koesafari. En daarna stoofpotje van brandrode koe bij Brasserie Pos. En het cirkeltje is weer rond. En wat ontstonden er mooie gesprekken aan tafel. Was fijn dames!!!Inspirerend ondernemerschap in het Vechtdal 

We hebben kennis gemaakt met de Vechtdal Hoeve en onderneemster Simone Koggel die ons enthousiast en met heel veel passie verteld over de Brandrode Runderen. Met de tractor met aanhanger gaan we tijdens de koesafari de natuur in en vertelt Simone alles over de kudde, de rangorde, de manier waarop de dieren leven en de omgeving. 

Zoals elk bedrijf kent ook dit bedrijf zijn ups en downs.
De toekomst van de boerderij was enige tijd geleden nog niet zo rooskleurig door de omliggende natuur. Maar door te kiezen voor het oud-Hollandse ras het Brandrode Rund, is van het probleem juist een kracht gemaakt. Haar concept ‘De Koesafari’ won de Groene Twinkeling: de Overijsselse prijs voor biodiversiteit. Dat Simone een creatieve ondernemer is, blijkt ook uit haar collectie tassen en accessoires die worden gemaakt van de huiden van de koeien. De collectie heeft ze met een knipoog ‘Rood Koeture’ genoemd en is te koop. 

Na afloop hebben we heerlijk gegeten bij Brasserie Pos in Ommen. Uiteraard in stijl met een stoofpotje van Brandrode Rund en mooie tafel gesprekken.

 

Foto's: Ilse de Vries

Gebruik van de foto's alleen met toestemming van de fotograaf.

Klik op de foto's voor een vergroting

 

Vrouwen met passie voor ondernemen