Empowerment in moeilijke tijden 20 november 2013

Alles wat je wilt kun je bereiken!
UVON IJssel-Vecht was te gast bij Rabia Madarun van Mpauwr coaching en training met vooraf een verrassend perzisch buffet door Munawar Verhagen-Ameri.


In de workshop “Empowerment in moeilijke tijden” liet Rabia ons ervaren wat empowerment je kan brengen in verschillende situaties
“Iedereen heeft wel eens te maken met situaties die goed gaan in het leven en situaties die minder goed gaan. Empowerment in moeilijke tijden leert je om weer te geloven in je eigen kracht en mogelijkheden om met tegenvallende situaties om te gaan. Als een situatie tegenzit bestaat de valkuil, dat je daarin blijft hangen en je innerlijke kracht onvoldoende inzet. Empowerment in moeilijke tijden heeft als doel om je zelfvertrouwen,  je zelfbewustzijn en je positief zelfbeeld te vergroten. Uiteindelijk gaat het om hervinden van je  balans en de sleutel daartoe zit in jezelf. Bij empowerment in moeilijke tijden ligt de nadruk op het actief  uitproberen van methodes die je een positieve boost kunnen geven.

Munawar Verhagen-Ameri leidde de avond in met een voortreffelijk multicultureel buffet van 'Over De gekleurde tafel'
Munawar is Iraanse en is in Nederland sinds 2001. De Perzische kookkunst had zij toen al volledig onder de knie. Als er feesten en bruiloften in de familiekring waren, was Munawar altijd al degene die de organisatie van het feest, de aankleding van de ruimte en de catering op zich nam. Eenmaal in Nederland bleek haar kookkunst en gastvrijheid als een magneet te werken.
In 2008 is Munawar haar eigen cateringbedrijf begonnen. Catering De Gekleurde Tafel verzorgt een heerlijk authentiek Perzisch buffet. Perzische gerechten zijn bewerkelijk en duidelijk “slowfood”. Deze gerechten vergen meestal toch wel meerdere uurtjes bereidingstijd. In de gerechten zijn veel kruiden verwerkt of worden er bij geserveerd. Bovendien zijn in de gerechten vaak meerdere smaakpatronen te ontdekken.
Ondanks dat de smaakcombinaties en de gebruikte ingrediënten duidelijk verschillen van de Nederlandse keuken, is de Perzische keuken verrassend toegankelijk voor de Nederlandse smaakpapil. Sterker nog, Perzische gerechten worden door de meeste Nederlanders als erg lekker ervaren.
En dat was deze avond niet anders!

Foto's: Loura Kok
Gebruik van de foto's alleen met toestemming van de fotograaf.

Klik op de foto's voor een vergroting

 

Vrouwen met passie voor ondernemen