Proef en Beleef De Huppe 18 april 2019

Verrassing in de Zwolse uiterwaarden

Twintig jaar geleden zijn Wilma en Alfons van Vilsteren gestart met kaas- en zuivelboerderij De Huppe aan de rand van Zwolle-zuid. Al vrij snel na de start boden ze hier werk- en dagactiviteiten aan voor mensen die elders niet goed meekomen in de maatschappij. Sinds een aantal jaren is De Huppe een officieel erkend leer-werkbedrijf en werken ze samen met verschillende zorgaanbieders en onderwijsinstanties. "Mensen een stap verder brengen in hun leven, dat is wat ons drijft", vertelt Wilma. 

De Huppe is een veelzijdig boerenbedrijf met o.a. een kaasmakerij, houtwerkplaats, dierenweide en moes- en pluktuin. In de Landwinkel waar we worden ontvangen door Wilma, zijn allerhande streekproducten te koop. Bier bijvoorbeeld, gemaakt met de hop die achter op het land groeit en gebrouwen wordt door een Zwolse bierbrouwerij. Educatie en natuurontwikkeling zijn belangrijke onderdelen op De Huppe. Er worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Veel van de producten in de Landwinkel zijn van biologische oorsprong. Hoe leuk is het, dat juist deze eerlijke producten worden gebruikt voor ons diner? 


Programma

17:30      Welkom in de Landwinkel met een biologisch sapje
18:00      Rondleiding over het bedrijf
19:00      Viergangen diner verzorgt door Feest en Culinair met de biologische streekproducten van De Huppe
20:15      Wilma vertelt over De Huppe. Hoe combineert zij haar gezin met zoveel medewerkers en deelnemers in een winkel en leer-werkbedrijf? Waar mogen we haar voor wakker maken? En wat kunnen we van haar ondernemerschap leren? 
20:45      Zeepkist: voor iedereen die iets te delen, te vragen of aan te bieden heeft
21:00      Netwerken, borrelen en napraten

Kosten
Nadat de bijeenkomst kun je afrekenen in de Landwinkel. De kosten voor de bijeenkomst inclusief diner en drankjes zijn € 25,–.
 
Aanmelden
Graag hier aanmelden/afmelden.

Nog geen lid?
Ben je nog niet eerder bij UVON geweest? Stuur dan een mail naar secretariaat [at] uvonijssel-vecht [dot] nl en meld je aan bij het bestuur. Als er ruimte is voor jouw branche, mag je 3x bij ons komen 'proeven'. Meld je je voor de 4e keer aan, dan vragen wij je om lid te worden. 

 

Vrouwen met passie voor ondernemen